Министър Петя Аврамова: Очакваме през май да започне строителството на обхода на Поморие, което ще струва над 2,9 млн. лв.

София. Очакваме през май да започне строителството на обхода на Поморие, което ще струва над 2,9 млн. лв. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова по време на парламентарен контрол, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
„Изграждането на обход на град Поморие е включено в програмата „Ново строителство“ на АПИ, като общата стойност на проекта е над 2,9 млн. лв. Обходът ще преминава западно от града в периферната му част. Началото на отсечката е от км 217 на път I-9 преди град Поморие в посока Несебър, а краят е при включването в път I-9 до км 222+849 в посока Бургас“, заяви Аврамова и посочи, че за проекта има сключени договори с избрани изпълнители след проведени обществени поръчки.
„Индикативно можем да посочим като начало на строителните дейности май месец. Като срокът на обществената поръчка е 12 месеца. МРРБ и АПИ отчитат изключителното значение на проекта за Бургаския регион и всички туристи и ще положат всички усилия за качествено и своевременно реализиране на обекта. С което ще се изпълни основната му цел – облекчаване на трафика особено в активния летен туристически сезон и повишаване на пътната безопасност“, обясни Аврамова.
Цветилена СИМЕОНОВА