Министър-председателят Бойко Борисов: Правилното решение е това, което г-жа Нинова излезе и обяви – поемам вина,омитам и го махам

Правилното решение е това, което г-жа Нинова излезе и обяви – поемам вина,омитам и го махам. Това каза във Варна министър-председателят Бойко Борисов в отговор на журналистически въпрос по отношение на зам.-председателя на общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев, отстранен от БСП заради участието си в престъпна група, свързана с Димитър Желязков, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна. Според премиерът лидерът на БСП Корнелия Нинова е взела правилното решение, отстранявайки Бенчо Бенчев. Бойко Борисов припомни, че компрометирани полицейски шефове, които се свързват с тартори на групировки, са били отстранени от системата.

„Аз обичам много да гледам сериали нощно време, особено американски. Десетки полицейски банди действат в Щатите. И аз се удивих, но както виждате, всяка седмица в Щатите има стрелба и убийство. Там се събират най-често особено тези, които работят в криминалния сектор, агентура, за да научат нещо какво става на улицата, с някого трябва да станат по-близки, да го вербуват и там точно някъде става разминаването. За съжаление, ние не сме по-различни като държава от тези, които са в Европа, Америка, навсякъде. Правилното решение е това, което г-жа Нинова излезе и обяви – поемам вина, омитам и го махам. Отговорността е лична, щом са направили и ако е незаконно, ще си заминат веднага. Това е оздравително и положително, защото останалите започват да си мислят, че в края на краищата рискът да ги хванат е голям и като ги хванат ще последва нещо“, заяви Бойко Борисов. Той отбеляза, че не е планувана смяна на вътрешния министър.

Диана СТОЕВА