Министър Румен Порожанов: Заповедта за кампания 2019 г. за директни плащания е подписана, всеки може да подава заявление

Заповедта за кампания 2019 г. за директни плащания е подписана, всеки може да подава заявление. Това каза пред журналисти министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов по време на среща на земеделските камари от Европа, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Заповед за кампания за 2019 г. за директните плащания има. Заповедта е подписана от моя заместник“, уточни министър Порожанов, като обясни, че документът дори е изпратен в Държавен фонд „Земеделие“. „Всеки може да подава заявление. Първите две седмици няма силна активност. Активният период започва от април“, изтъкна той.
Попитан дали България ще подкрепи предложението на еврокомисаря по земеделие и развитие на селските райони Фил Хоган за увеличение на средствата на Общата селскостопанска политика, той отговори: „Има разбиране по въпроса“.
Румен Порожанов отбеляза, че срокът на възложения от него SWOT анализ на селското стопанство в страната изтича в началото на месец май, но обясни, че няма да го пусне на публично обсъждане преди 25 май, защото не иска той да се политизира, заради предстоящите избори.
Даяна ДЮЛГЕРОВА