Министър Цецка Цачева: За първи път магистратите, които занапред ще бъдат членове на новия ВСС, се ползват с такава голяма представителност и доверие

София. За първи път магистратите, които занапред ще бъдат членове на новия ВСС, се ползват с такава голяма представителност и доверие. Това каза правосъдният министър Цецка Цачева пред журналисти в Брюксел, където е на посещение във връзка с бъдещото ни Председателство на съвета на ЕС, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Възможността да се гласува дистанционно по електронен път е нещо, което приветствам, защото и до момента в подобни дебати макар и за друг вид гласуване – за парламентарни избори, аз съм отстоявала тази позиция. Това даде възможност да има изключително висока активност. За първи път членове на ВСС се ползват с такава голяма представителност, а това означава и доверие към магистратите, които занапред ще бъдат членове на новия ВСС“, коментира Цецка Цачева.
Правосъдният министър заяви, че очаква от новия състав на ВСС професионално и коректно да изпълнява решенията си такива, каквито са разписани в Закона за съдебната власт и Конституцията. „Да има делова атмосфера и възможност за работа, защото само тогава с постигат резултати“, добави тя.