Министър Цецка Цачева: Надяваме се до лятото да има възможност да бъде приключен Механизмът за сътрудничество и оценка на България

София. Надяваме се до лятото да има възможност да бъде приключен Механизмът за сътрудничество и оценка на България. Това каза министърът на правосъдието Цецка Цачева по време на парламентарен контрол, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „И след Доклада на Европейската комисия (ЕК) за напредъка на България по механизма за сътрудничество и оценка от миналата година продължи решимостта на отговорните институции за постигане на необратимост на реформата в правосъдната система и борбата с корупцията. Правителството остава решено да предприеме необходимите стъпки, гарантиращи върховенството на закона в страната и то в максимално кратки срокове“, заяви Цачева.
Тя посочи, че заключението на ЕК е, че като цяло България е постигнала значителен напредък. Цачева обясни, че България продължава работа и по всички посочени в доклада показатели. „Ние сме категорично решени в оставащото време до лятото – юни-юли, когато трябва да бъде устният доклад, да довършим мерките, които са в процес на изпълнение, за да имаме възможност за приключване на механизма“, каза още Цачева.
Цветилена СИМЕОНОВА