Михаил Ненов, ОУ „Ал. Г. Коджакафалията“: Близо 150 са кандидатите за пети клас в ОУ „Ал. Г. Коджакафалията“

Бургас. Близо 150 са кандидатите за пети клас в ОУ „Ал. Г. Коджакафалията“. Това каза за Радио „Фокус“ – Бургас Михаил Ненов, директор на училището. По думите му тази година начинът за подаване на документи е опростен и съответно изискванията спрямо кандидатите.

Те трябвало да представят удостоверение за завършен начален етап, като се вземат предвид оценките им, и портфолио с постижения от турнири и състезания, които им дават различен брой точки, в зависимост от това дали са взели призови места или просто са участвали.

„Различните състезания дават и различен брой точки, защото всяко има индивидуално ниво на трудност, като някои се припокриват с профила на училището. Затова залагаме повече на състезанията по математика, информационни технологии и английски език“, каза още Ненов.

Според него голямата цел, която поставя пред себе си и пред екипа си е да  внедри в учебния процес един подход, който е базиран на идентифицирането и решаването на проблеми на общността и на града.

„Тоест по начина, по който учат децата да се опитват да решават някакъв казус, защото виждам в тях една готовност да помагат на света, в който живеят“, допълни Ненов.

Веселина НИКОЛОВА