Младежите от БЧК – Варна събират средства за плюшени играчки за децата в две болници в града  

Снимка - БЧК

За поредна година в навечерието на Коледа  доброволците на Българския младежки Червен кръст – Варна отправят поглед към децата, които  няма да са си у дома за празниците. По традиция младите червенокръстци организират дарителска акция, със средствата от която ще бъдат купени плюшени играчки за малчуганите, които ще трябва да посрещнат Рождество Христово в детските отделения на варненските болници „Света Марина“ и „Света Анна“.

На 21-ви и 22-ри декември, от 15.00 до 17.00 часа, младежите от БЧК ще организират в два от големите търговски центрове в града „Благотворителни коледни базари“. Това съобщават от БЧК. На него всеки, който желае, може да купи ръчно изработени коледни картички или да направи дарение. „Коледа е един от най-светлите семейни празници – символ на добротата, на мира и радостта, на мечтите и желанията, на надеждата за ново, по-добро начало. Нека зарадваме децата в този труден за тях момент“, призовават от БЧК.

На 23 декември плюшените играчки ще пристигнат при малките смели и силни герои с помощта на доброволците на БМЧК – Варна.