Младежи са задържани за стрелба с газов пистолет по 36-годишен мъж на ул. „Копривщица“

Бургас. Младежи са задържани за стрелба с газов пистолет по 36-годишен мъж на ул. „Копривщица“. Това съобщиха от ОДМВР – Бургас. На 13 август т.г. около 19.30 часа в Пето Районно управление – Бургас е получено съобщение от 36-годишен мъж от Бургас за това, че малко по-рано, прибирайки се със семейство си в района на ул. „Копривщица“ в к-с „Лазур’, забелязал компания от момиче и петима младежи, единия от които безпричинно счупил прозореца на коридора на къщата му.
Мъжът заедно с баща си настигал младежката компания и влязъл в словесно пререкание. Младежите се държали агресивно, като обградили опонентите си, започнали да ги обиждат и да им нанасят удари. Едно от момчетата извадило газов пистолет и след заплаха, че ще гръмне 36-годишния, произвел изстрел към него. Намесили се случайни граждани, преминаващи по улицата, в резултат на което компанията се разбягала. Бургазлията и баща му не са получили сериозни наранявания, но ще бъдат прегледани от съдебен лекар.
Предприети са бързи издирвателни действия, като младежите са установени и задържани с полицейски заповеди за срок до 24 часа – това са младежи на възраст между 14 и 19 години, трима от които криминално проявени. Установено е, че изстрела е произведен от 18-годишен, а стъклото е счупено от негов 16-годишен съгражданин. При извършения личен обиск на задържаните пистолета и два газови патрона за него са открити в 14-годишната бургазлийка. Младежите направили пълни самопризнания, като двамата извършители на деянията са тествани за употреба на алкохол и наркотици (пробите са били положителни за употреба на канабис и алкохол).
В резултат на допълнителните полицейски действия е установено, че компанията преди появяването си в к-с „Лазур“ е осъществила хулигански действия на територията на Централна градска част, изразяващи се в счупване на огледало на кола и заплаха на случаен гражданин с газовия пистолет.
Работата по цялостно документиране на престъпните действия на задържаните продължава от служители на Първо и Пето районни управления – Бургас.