Млади певци от Вокално студио „Усмивка“ – Сливен се завърнаха с престижни награди от ХV Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен ,,Звездици за Лора ‘’

Млади певци от Вокално студио „Усмивка“, с ръководител Мария Желева, се завърнаха с престижни награди от ХV Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен ,,Звездици за Лора ‘’ в Свищов. Това съобщиха от пресцентъра на Община Сливен.

Още по време на церемонията на откриването бе връчено специално отличие, награда за най-добър поп, рок и джаз конкурс от екипа на групата „Конкурсите за млади изпълнители“. Плакета получи Илиян Николов, бащата на Лора и създател на този празник на музиката.
Участие взеха над 130 деца и младежи от цялата страна. Конкурсът е разделен в 5 възрастови групи до 19 години. Компетентното жури беше в състав: Маргарита Хранова – председател, Етиен Леви, Мая Райкова, Росен Маринов, Кристина Иванова и Траян Костов.
Специална награда получи Габриела Михалева, 1-ва възрастова група.
Първо място – Добромира Стоянова, 2-ра възрастова група.
Първо място – Самуил-Петко Махнев, 3-та възрастова група.
Йоанна Стефанова, 4-та възрастова група – награда от „Арт център“ Кърнолски.
Бъдещите малки артисти се подготвят за следващо участие, като домакини на предстоящия конкурс за индивидуални изпълнители „Цветен Камертон“ 20-21 април, Сливен.