Младши експерт от криминална полиция Ивелин Константинов бе избран за „Полицай на 2018 година“ на ОД на МВР-Сливен

Младши експерт от криминална полиция Ивелин Константинов бе избран за „Полицай на 2018 година“ на ОД на МВР-Сливен. Това съобщиха от пресцентъра на Областната полиция.
На тържествено събрание по случай 140 години от създаването на МВР са били връчени отличията „Полицай на месеца” и „Полицай на 2018 година”. Те се присъждат на служители на МВР за проявен професионализъм в разкриване на престъпления, добили широк обществен отзвук.
Мл. експерт Константинов е получил наградата за неговата отлична работа и аналитичен подход, довели до разкриването на тежък криминален случай с обир на банкомат в град Пловдив, извършен през месец октомври 2018 година. Същата година той получава приза „Полицай на месец април” за задържането на мъж, причинил смъртта на велосипедист на пътя и избягал от мястото на произшествие.
По време на събранието 206 служители на ОДМВР-Сливен са получили награди от министъра на вътрешните работи Младен Маринов, административния секретар Бойко Славчев, директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков. Със заповед на директора на ОДМВР-Сливен „Колективни парични награди” получават 19 служители от Охранителна полиция към РУ-Сливен и служители на Научно-техническата лаборатория при ОДМВР. 169 служители от ОДМВР-Сливен са наградени с „Писмена похвала” за проявен висок професионализъм, инициативност и съществен принос при изпълнение на служебната дейност.
снимки – МВР, общински пресцентър