Много изненади и забавления за най-малките великотърновчета ще има през целия месец на Коледния базар в центъра на старата столица

Велико Търново.  Много изненади и забавления за най-малките великотърновчета ще има през целия месец на Коледния базар в центъра на старата столица. Това каза в предаването „Царевград Търнов – славата и величието на България“ на Радио „Фокус“ – Велико Търново Владислава Андреева от на Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“. Тя уточни, че всяка събота на специално изградената открита сцена ще се изявяват талантливи деца и млади изпълнители.

„В концертите ще се включат Арт център „Best Singers” и „Поп и джаз пеене“ към СУ „Емилиян Станев“, ДВГ „Пеещи камбанки“, Музикално студио „Елита“, ДЮТА „Търновче“ Детско естрадно студио „Румина“, Център за вокално и инструментално обучение „От До до Я”, Кристияна Кръстева, Дария Гюлай и UN BESO – Art & Dance Centеr“. Част от базара в парк „Марно поле“ е и атракцион с въртележки и виенско колело които гарантират доброто настроение, както на децата, така и на техните родители“, каза Владислава Андреева.

Тя припомни и, че от понеделник започнаха празничните разходки с коледен автобус за  децата от детските градини във Велико Търново и общината. „Инициативата, която се превърна в традиция, е на Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“. Зад волана и този път застава самият Дядо Коледа. Главна спирка от обиколката на града ще е коледния базар в парк „Марно поле“. Там децата ще бъдат посрещнати от джуджета и ще пускат своите писма с желания до белобрадия старец от Лапландия в коледна поща. При пристигането си на Коледния базар малчуганите ще отварят и специалния коледен календар, на който ще се отброяват дните до настъпването на най-светлия християнски празник Рождество Христово. Както се полага на празник, децата ще получат и подаръци – торбички с лакомства, осигурени от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ със съдействието на няколко местни фирми“, обясни Владислава Андреева.

В инициативата ще се включат близо 500 деца от подготвителните групи на детските градини от Велико Търново, Дебелец и Килифарево. Първият курс на коледния автобус бе в понеделник с малчуганите от детска градина „Ивайло“. Коледни разходки, със съдействието на местна транспортна фирма, имаше и на 3 декември за ДГ „Слънчев дом” и „Евгения Кисимова“. Днес гости на Дядо Коледа в коледния автобус бяха деца от ДГ „Соня” и ДГ „Здравец“. Утре ще се возят деца от ДГ „Пролет” и ДГ „Св. св. Кирил и Методий”, на; 6 декември  от ДГ „Първи юни”, на 9 декември от ДГ „Мечо Пух“ и ДГ „Слънце“, на 10 декември от ДГ „Рада Войвода” и ДГ „Иванка Ботева”, на 11 декември от ДГ „Райна Княгиня”, на12 декември от ДГ „Ален Мак” и на 13 декември от детските градини в Килифарево и Дебелец.

Рени АТАНАСОВА