Мобилни полицейски екипи продължават по график посещенията си в малки и отдалечени населени места във Варненско

Снимка:Радио "Фокус- Шумен

Mобилните полицейски екипи от Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи във Варна ще продължат по график I през  януари да посещават малки и отдалечени места в региона. Това съобщават от пресцентъра на ОД на МВР. Срещите с граждани са в изпълнение на плана за противодействие на конвенционалната престъпност на МВР и въведената от ръководството на ОД на МВР във Варна организация, целяща по-активно присъствие на полицейски служители в малките населени места в областта, продължава да е в действие.

Сформираните мобилни екипи за посещения в населени места без постоянно полицейско присъствие, са с участието на служители от отделите „Криминална полиция”, „Икономическа полиция“ и „Охранителна полиция” и районните управления. По време на срещите могат да бъдат поставени актуални проблеми и да бъдат подавани сигнали за престъпления или различни нарушения.

В началото на годината посещенията започват на 7-ми януари. Срещи по график ще има в населени места във Вълчи дол, Аврен, Провадия, Аксаково, Дългопол, Долни чифлик и Ветрино.