Мокра е пътната настилка в прохода Шипка

Габрово. Пропаднал участък затруднява движението по пътя между Габрово и връх Шипка. Нека шофьорите карат с повишено внимание при км 164+150. На мястото е поставена необходимата сигнализация, а укрепването ще продължи до 20 декември, съобщиха за Радио „Фокус“ – Велико Търново от Областно пътно управление.

Времето в региона е облачно, но без валежи. Видимостта е нормална. Пътищата са мокри и хлъзгави и органите на реда призовават водачите да карат внимателно. Нови въведени ограничения за изминалото денонощие няма.Не са регистрирани и тежки инциденти.

Ограничено е движението на автомобили с ширина над 3.3 метра по пътя между селата Кормянско и Малък Вършец. Причината е стеснен участък при моста над река Крапец. На мястото е поставена необходимата сигнализация. Реконструкцията на пътя ще продължи до началото на следващата година. Обходният маршрут е по път III–401 Граница Ловеч – /Кормянско-Малки Вършец/ за ППС над 3,30 м, при км 46+800 по общински път до III–403 в село Малки Вършец.

В едната лента се осъществява движението в участък от пътя между Дряново и Габрово. При км 145+256 тече реконструкция на кръстовището и от Областно пътно управление съветват водачите да карат с повишено внимание в свободната лена. На мястото е създадена временна организация на движение и трафика се регулира със знаци.

Луиза ТРАНЧЕВА