Мокри и проходими при зимни условията са пътищата в област Смолян

снимка: pixabay.com

Мокри и проходими при зимни условия са пътищата в област Смолян, съобщи за Радио „Фокус“ – Смолян дежурният в Областно пътно управление – Смолян. Времето ясно, с отлична видимост. По високите части през нощта е валял сняг, а образуваната снежна покривка е била около 1-2 сантиметра и вече се топи. Заради срутището остава затворен пътя Смолян – Средногорци. Алтернативният маршрут за движение е пътят Рудозем – Смилян. Движението по него е натоварено, тъй като оттам преминават леките, товарните автомобили и автобусите, пътуващи от Смолян за Мадан, Рудозем, Златоград и Кърджали. Заради преовлажняване на почвите е повишена опасността от падащи камъни и свличане на земни маси по всички пътища в област Смолян, затова трябва да се шофира с повишено внимание и съобразена скорост. През нощта не са получавани сигнали за инциденти по пътищата в областта или за активизиране на нови свлачища и срутища.

Остава в сила ограничението по направленията Лъки – Рожен и Момчиловци – местност „Момина вода“, където товарните автомобили трябва да са и под 12 тона и да са без ремаркета и полуремаркета. Движението по пътя с. Арда – с. Горна Арда остава ограничено за МПС с тегло над 10 т, поради пропадане и стеснение на една от пътните ленти. Заради пропадане на каменна подпорна стена  движението между селата Кошница и Могилица се осъществява в едната лента.

В Смолян автомобилният трафик е по-интензивен по централния бул. „България“, прилежащите към него улици и кръстовища и входно-изходните артерии на града.

Нели ГЕРГЬОВСКА