Мокри са пътните настилки в Пловдив, движението по основните направления в областта е натоварено

Пловдив. Мокри са пътните настилки в Пловдив от преваляващия през целия ден дъжд, започва да се спуска и лека мъгла, предаде репортер на Радио „Фокус“- Пловдив.

Натоварено е движението по входно изходните артерии на Пловдив в този час – пътищата Пловдив-Пазарджик, Пловдив-Карлово и Пловдив-Асеновград-Смолян. Призовават се водачите да шофират с повишено внимание, съобразена скорост и с подготвени за зимни условия автомобили по пътя Пловдив – Асеновград, където има опасност от паднали камъни. Такава опасност има още и по направлението Кричим-Стамболийски, както и в района на проходите Козница и Стражата. Проходът Троян-Кърнаре е отворен за движение на всички моторни превозни средства.

Движението по пътя Девин-Кричим е ограничено за всички моторни превозни средства поради ремонтни дейности на асфалтовата настилка до 19.00 часа. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Обходният маршрут е по пътя Девин-Смолян-Асеновград-Пловдив и обратно. Срокът за извършването на дейностите е до 13 декември. До 31 декември движението по част от пътя Пловдив-Куклен ще бъде ограничено поради ремонт на мостово съоръжение и асфалтовата настилка. Обходният маршрут  е през уличната мрежа на град Куклен. Също до края на годината движението по пътя Пловдив-Карлово, от км 48 до км 49, ще се осъществява в платното посока Карлово поради изграждане на кръгово кръстовище при село Труд.
Забранено остава движението на камиони с височина над 4 метра през тунелите по пътя Асеновград-Нареченски бани. Забранено е и преминаването на моторни превозни средства над 12 тона по пътя Поповица-Болярци, поради намален габарит на пътното платно на мост. Обходният маршрут е по пътя Поповица-Садово-Кочево-Болярци.

Интензивен е трафикът и на територията на град Пловдив към този час.

Цветана ТОНЧЕВА