Мокър сняг вали в област Габрово, пътните настилки са проходими

Габрово. Мокър сняг вали в област Габрово. Това каза за Радио „Фокус“-Велико Търново дежурният в Областно пътно управление-Габрово. Пътните настилки са мокри и проходими. Времето е ясно, без мъгли. Температурите в областта са от 1 до 3 градуса, на Шипка – минус 4. На Шипка настилките са мокри и обработени,  преминава се без проблеми. Там е в сила ограничение за МПС за превоз на товари, с технически допустима максимална маса над 12 тона и ремаркета и полуремаркета, с технически допустима максимална маса над 10 тона. Пътят към Узана е почистен и опесъчен. Движението на автомобилите в това направление е препоръчително да бъде с вериги. На територията на областта няма въведени други ограничения и затворени пътни участъци. Не са регистрирани и пътни инциденти в областта. 29 автомобили на ОПУ-Габрово са обработвали пътните настилки през денонощието.

Ограничено е движението за автомобили над 10 тона по път Крамолин – Велико Търново. Забраната е въведена за отсечката от км 22 до км 28. Причината е влошено технико–експлоатационно състояние на мостово съоръжение. Срокът за извършване на ремонтните дейности е до 31 май 2017 г. Затворена поради пропадане на пътното платно е отсечка от път Габрово – Дебел дял. Ограничението е въведено в участъка от разклона за к.к. „Люляците” до с. Дебел дял.

Път ІІІ-5005 връх Шипка-връх Бузлуджа, в участъка от км 0+000 до км 9+600, е затворен за целия зимен сезон. Движението се осъществява чрез отбиване, както следва: посока север – юг: път І-5 вр. Шипка – гр.Шипка – Казанлък от км 170+000 до км 188+600 – общински път ІV-50025 – вр. Бузлуджа посока юг- север: път І-5 Казанлък – км 188+600 – общински път ІV -50025 – вр. Бузлуджа. Пътят ще е затворен до 15 март 2017 година.

Рени ПЪРВАНОВА