МОН: В над 1 370 училища и детски градини са преустановени учебните занятия

София. В над 1 370 училища и детски градини през днешния ден са преустановени учебните занятия. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.
От днес в грипна ваканция са учениците от 267 училища в София-град, от 124 училища в област Благоевград, от 105 училища в област Плевен и от 41 училища в област Кюстендил.
Учениците от София-град и област Плевен няма да са на училище до 5 февруари, включително, тъй като тогава е междусрочната ваканция и ще трябва да отидат на училище на 6 февруари. Учебни занятия в благоевградските и кюстендилските училища няма да се провеждат до 1 февруари включително. Те ще трябва да отидат на училище на 4 февруари.
В грипна ваканция са учениците и от областите Велико Търново, Русе, Разград, Добрич и Кърджали.
Продължава грипната ваканция за 194 училища в Пловдивско, по 122 училища в област Варна и област Пазарджик, за 80 училища в област Хасково и за 43 училища в област Ямбол.
В област Видин няма занятия в 32 училища и две детски градини по предписание на РЗИ. В 22 училища в област Враца и 7 училища в област Ловеч също няма учебен процес.
Поради лоши метеорологични условия не се учи в 8 училища в област Смолян.
В предгрипна обстановка е област Търговище.