Мотоклубове във Варна организират предколеден благотворителен обяд и празник за хора в неравностойно положение

За трета поредна година представители на мотоклубовете във Варна обединяват сили и съвместно организират предколеден благотворителен обяд и празнична програма за хора в неравностойно положение. Празникът ще се състои в района на бившата Циркова площадка в града от 12 до 16 часа на 21-ви декември, събота. Това каза в интервю за Радио „Фокус“ – Варна Димитър Лазаров – Джако от Мото клуб „Диви деца“.

По думите му, събитието се организира както за стари хора, така и за всички в нерадвностойно положение, хора с ниски доходи, без дом, настанени в приюта за временно настаняване. Събитието се организира за пореден път, за да могат всички тези хора да не се натъжават и потискат, а да усетят празничния дух, обясни още Димитър Лазаров. Освен обяда, организаторите са се постарали да има и програма с участието на: Фолклорен Танцов Театър „Родина“ и Хор за стари градски песни „Аспаруховски бриз“. На място всеки, който иска да подкрепи инициативата може да занесе консерви и пакетирани храни. Те ще бъдат раздадени в края на обяда на всички, които са дошли. Останалите ще бъдат дарени в Приюта за временно настаняване на бездомни и социално слаби лица.

В деня на мероприятието от 9.00ч. – 16.00ч. продуктите могат да бъдат доставяни на циркова площадка в клуб „Усмивка“ (клубна къща на мото клуб „Диви Деца“).

Диана СТОЕВА