Мъж, обвинен в убийство в Нова Загора, ще остане в ареста по решение на Окръжен съд – Сливен

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Хасан А. Това съобщиха от институцията. Той е обвинен за това, че на 11.01.2020 г.в град Нова Загора, обл. Сливен, умишлено е умъртвил 59-годишен мъж от с. Еленово, общ. Нова Загора – престъпление по чл.115 от НК.
По време на разследването е установено, че убийството е извършено с тъп предмет (дървена дъска), с която са нанасяни удари в главата на пострадалия. Те са довели до фрактура на черепа, което е и причина за настъпилата смърт.
Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Хасан А. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че Хасан А. може да извърши ново престъпление или да се укрие, като мотивира тезата с факта, че през последните 12 години обвиняемият е живял извън страната. Прокурорът акцентира и върху факта, че ако обвиняемият не бъде задържан то той би могъл да се укрие, с цел да не изтърпи евентуално бъдещо наказание „лишаване от свобода“.
Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия.
Определението на Окръжен съд – Сливен може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Бургас.