Мълния порази дърво в центъра на Велико Търново

Велико Търново. Мълния порази дърво в центъра на старата столица. Произшествието се случи около 19.00 часа вчера, по време на разразилата в града се буря. Сигнал на тел. 112 е подаден малко преди 20.00 часа, съобщават за Радио „Фокус“ – Велико Търново от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Борът, който бе разцепен на две, се намира близо до Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“. Инцидентът стана на метри от пълно заведение, но за щастие няма пострадали. Тази сутрин районът все още бе отцепен, а обезопасяването продължи с часове.

За изминалото денонощие в областта са регистрирани още две по-сериозни произшествия. Първото бе – запален автомобил, който се е движил по път София – Варна. Пожарът е възникнал в района на село Шереметя. Данни за пострадали няма, унищожен е двигателя, но е спасен превозваният 3.5 тона слънчоглед. Причината е техническа неизправност в превозното средство. Второто обаждане е за горящ трансформатор за високо напрежение в свищовското село Деляновци. И тук има само материални щети, които не са сериозни.

Подадени са и осем сигнала за пожари в сухи треви и изоставени отпадъци. При много от тези инциденти бързата реакция на огнеборците е спасила намиращи се в близост сгради.

Луиза ТРАНЧЕВА