Мюзикълът „Зех ть, Радке! Зех ть!” се завръща на великотърновска сцена

Велико Търново. Мюзикълът „Зех тъ, Радке! Зех тъ!” се завръща на сцената на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” във Велико Търново след няколко успешни турнета в страната. Това съобщиха за Радио „Фокус“-Велико Търново от пресцентъра на културната институция. Спектакълът е създаден по комедията „Михал Мишкоед” на Сава Доброплодни и музика на Димитър Вълчев, а текстът на песните е на Миряна Башева.

Търновският храм на Мелпомена е първият в България, който поставя „Зех ть, Радке! Зех ть!” като мюзикъл, след популярния през 70-те години на миналия век телевизионен вариант на Хачо Бояджиев. Великотърновци и гостите на града ще могат да гледат постановката тази вечер от 19.00 часа в голяма зала на МДТ.

Спектакълът се приема с огромна радост и бурни аплодисменти от публиката в цялата страна. За изключителния интерес към „Зех тъ, Радке! Зех тъ!” говори фактът, че той е донесъл най-големи приходи на великотърновския театър за 2019 г. Само за три месеца след премиерата представленията са аплодирани от 4000 зрители, а приходите от продажба на билети възлизат на 39 000 лв., уточни директорът на МДТ Васил Вълчев.

Режисьор на мюзикъла е Гълъб Бочуков, директор на Театрално-музикален център „Димитър Димов” в Кърджали, който е автор и на сценичния вариант на заглавието. Диригент-постановчик е Игор Богданов, диригент Васил Вълчев, над сценографията работи Лидия Къркеланова, хореографията е на Катя Богданова, а хормайстор – Яница Брънзелова. Ролите изпълняват Иван Митев, Милен Иванов, Стефка Златкова, Силвия Шекилова, Полина Петкова, Виктор Терзийски, Стефка Петрова, Валерия Пейчева, Стефан Методиев, Йордан Чейреков и др.

След „Криворазбраната цивилизация” и „Вражалец”, „Зех ть, Радке! Зех ть!” е третият мюзикъл, познат от телевизионния екран, който великотърновският театър за първи път представи на сцена.

Рени АТАНАСОВА