Наградиха огнеборци от противопожарната служба в Пазарджик за проявени професионализъм и хуманно отношение

Пазарджик. Пожарникари от Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението в Пазарджик“ бяха отличени за своя професионализъм и човешко отношение, съобщиха от Пресцентъра на ОД МВР-Пазраджик.

На 27 януари вечерта екип от РС ПБЗН-Пазарджик е изпратен в жилищна кооперация  за съдействие на медици от „Спешна помощ“. Към мястото са тръгнали командирът на екипа Георги Миньов, пожарникарите Ясен Анчев, Стойко Стоянов и водачът на специализирания автомобил Петър Панов. Пристигайки, те разбрали, че възрастен мъж, в много тежко здравословно състояние, не може да бъде пренесен от апартамента на втория етаж до линейката. Тогава действайки много бързо и адекватно четиримата огнеборци с помощта на носилка са пренесли старецът от жилището до линейката с медицинския екип. За съжаление малко по-късно огнеборците били информирани, че мъжът е починал. Въпреки това неговото семейство изказа сърдечната си благодарност към пожарникарите в опита им да помогнат.

В тази връзка по разпореждане на директора на РД ПБЗН-Пазарджик комисар Ангел Дудов четиримата мъже бяха наградени. Началникът на районната служба главен инспектор Васил Недялков ги отличи с „писмена похвала“ заради техния професионализъм, човечност и отзивчивост при изпълнение на служебните им задължения.