Наградиха победителите в националния ученически конкурс, посветен на 155 години от рождението на Алеко Константинов

Свищов.  В Къща музей „Алеко Константинов“,в град Свищов бяха наградени победителите във втория национален ученически конкурс за есе, посветен на Алеко Константинов, съобщиха от пресцентъра на Общината. За първи път конкурсът се провежда по повод 150-та годишнина от рождението на Щастливеца, а пет години по-късно вече е факт и неговото второ издание. Комисия с председател доц. д-р Юлия Николова и членове Надежда Бандова и Ивелина Иванова – директор на Исторически музей Свищов, оцени всичките 149 есета на ученици от над 40 населени места в страната.

По време на награждаването, представителите на журито споделиха радостта си от засиления интерес, който провокира този конкурс в учениците и благодариха на всички за старанието, което са положили и сериозността, с която са подходили към есетата си.. Заместник-кметът Анелия Димитрова връчи наградите на всички присъстващи и им пожела още много бъдещи творчески успехи. Госпожа Димитрова не пропусна да благодари и на учениците от кулинарния клуб „Карвинг и декорация“ при ПГ „Алеко Константинов“ и техния ръководител Лиляна Димитрова, които бяха приготвили  кулинарни изкушения за всички гости на културното събитие в Исторически музей Свищов.

На награждаването, доц. д-р Юлия Николова и Ивелина Иванова прочетоха част от най-впечатляващите есета и обявиха имената на всички победители.