Награждават участниците в националния литературен конкурс „Рождество на Спасителя”

Снимка: Община Бургас

БургасНад 230 литературни творби пристигнаха на адреса на Центъра за подкрепа на личностното развитие за националния конкурс за православна поезия и проза „Рождество на Спасителя“. Участниците ще бъдат наградени утре, 17 декември, от 16.00 часа в зала „Петя Дубарова“ на Културен център „Морско казино“. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.

Организатори на конкурса са Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, РУО-Бургас, Община Бургас, Сливенска митрополия и Центъра за подкрепа на личностното развитие.

Журито – Станислав Марашки – Председател на Конфедерацията на българските писатели, Виктория Димова – зам.-директор и учител по БЕЛ в ЦПЛР-Бургас и Атанасия Петрова – организатор и учител в ЦПЛР-Бургас изказват благодарност на всички ученици, участвали в конкурса и техните ръководители.

Най-добрите стихове ще бъдат представени на поетичен рецитал на церемонията по връчване на наградите от ученици от Театрална школа „Детско царство“ към ЦПЛР – Бургас. Поздрав за всички участници ще отправят и възпитаници на вокалните педагози Жени Лалчева и Кина Христова.

Предстои издаване на сборник с най-добрите творби от последните литературни конкурси „Рождество на Спасителя“ и „Христос возкресе – радост донесе“, благословени от Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Йоаникий.