Надя Лефтерова, кметски наместник на с. Климентово: Съдебна медицина не можа да прибере починал човек заради непочистения път Варна – Балчик

Съдебна медицина не е успяла да прибере починал човек заради непочистения път Варна – Балчик. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна Надя Лефтерова, кметски наместник на село Климентово, Община Аксаково. Тя посочи, че населението в селото зависи пряко от промяната в метеорологичните условия, защото при евентуално спиране на тока, се налага първо почистването на главния път, след което, вече може да се включи и снегорина на Аксаково. „Предният път не можахме да се справим с възстановяването на електричеството, имахме и починал човек, за който не можаха да дойдат от съдебна медицина, за да го вземат. Проблемът е главния път Варна – Балчик, защото ако не е изчистен, нашите снегорини не могат да обработят пътя до селото”, обясни Надя Лефтерова.

Във връзка с прогнозите за ново влошаване на метеорологични условия, кметският наместник подчерта, че двата магазина в селото са добре заредени с хлебни продукти още от снощи.

Деница НИКОЛОВА