Над сто деца от Велико Търново ще участват в благотворителния концерт „За децата от децата”

Велико. Търново. Над сто деца от Велико Търново ще участват в благотворителния концерт „За децата от децата”,  който ще се състои на сцената на МДТ „Константин Кисимов” на 15 ноември , съобщиха организаторите.  Средствата набрани от концерта ще бъдат преведени по сметките на млади хора, нуждаещи се от спешно лечение, уточни Иванина Янкова, председател на РС на КНСБ във Велико Търново – инициатор на начинанието. Благотворителният концерт ще започне с  изпълнения на Детския духов оркестър от   17.45 пред сградата на театъра. Водещи на концерта ще бъдат десетокласниците Деница Дончева от СУ „Емилиян Станев” и Цветин Кръстев от ПМГ „Васил Друмев”.

Наред с най-малките изпълнители от детските градини „Соня”, „Иванка Ботева” и „Слънце” , на сцената ще излязат и възпитаници на танцови и музикални формации от Младежкия дом, от Центъра за подкрепа и личностно развитие, и изпълнители от  село Ресен.  Талантливите изпълнителки Кристияна Кирилова и Кристина Каляка също ще участват в концерта. Ръководството на Великотърновския театър е предоставило безвъзмездно залата за осъществяване на инициативата, а актрисата Цанка Цанева е автор на сценария.

Над 600 картички, изработени от деца във Велико Търново и Ресен, са разпратени до институции, предприятия и организации.

Срещу цена от пет лева, те ще бъдат входен  билет за  спектакъла.

Във фоайето на театъра ще бъде организиран благотворителен базар с изделия, изработени от сръчни детски ръце.  Инициативата е подкрепена от председателя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов, който посочи, че в трудните моменти обществото трябва да помага както финансово, така и морално.  Събраните средства ще бъдат разпределени по равно в трите сметки чрез Благотворителния фонд „ Проф. Д-р Желязко Христов”.