Над Черноморието преди обяд ще има ниска слоеста облачност, на места и мъгла

БургасНад Черноморието преди обяд ще има ниска слоеста облачност, на места и мъгла. Това съобщиха за „Фокус“ от Националния институт по метеорология и хидрология. Около обяд облачността ще намалее, мъглите ще се вдигнат и видимостта ще се подобри. И днес промяна на синоптичната обстановка не се очаква. Времето ще продължи да се определя от област на високо атмосферно налягане. Ще се задържи предимно слънчево и топло за сезона. До обяд ниската облачност в източните райони ще намалее, мъглите ще се вдигнат и видимостта там ще се подобри. Почти тихо време. Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°, малко по-ниски в източните райони. Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от средното за октомври.
Максимални температури на въздуха: 19°-22°. Температурата на морската вода е 20-21°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините ще е слънчево. Ще духа слаб източен вятър. Топло за сезона с максимална температура на височина 1200 метра около 21°, на 2000 метра – около 14°.