Над 1000 доброволци са участвали в откриването на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“, 6-годишно момиче е най-малкият доброволец

Пловдив. Над 1000 доброволци от Пловдив са участвали в откриването на Пловдив – Европейска столица на културата 2019“. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от Фондация „Пловдив 2019“. Към доброволците са се включили над 50 човека от 10 държави, които са посветили личното си време на каузата. В Пловдив са пристигнали гости от Дания, Холандия, Япония, Румъния, Сърбия, Италия, Франция, Русия, Казахстан, Германия. Те са се присъединили към организацията на събитията по време на трите дни, в които Пловдив официално даде старт на „Европейска столица на културата“.
„Част от доброволците още месец по-рано започнаха работа  по време на подготовката за събитието. Доброволците се включиха активно още от 10 януари, като благодарение на тях се разпространиха и първите фото и видео материали, също и рекламните брошури. Голяма част от тях бяха ангажирани в организацията на дейностите „зад сцена“ за откриващия спектакъл „Ние сме всички цветове“.  Столичани се включиха с посрещане на гостите, които бяха избрали да пътуват със самолети до летище София“м съобщиха още от Фондация „Пловдив 2019“.
6-годишната Амелия Николова е най-малкият член на доброволците на фондация “Пловдив 2019”. Един от най-възрастните и в същото време от най-активните помощници е бил 72-годишния Димитър Тосков. Най-възрастният в редиците за откриващия уикенд е била дама от групата на датските доброволци. За доброволци са се записали и много международни студенти от Медицинския университет в Пловдив и такива, които са на обмен по програма „Еразъм“.
Тони МИХАЙЛОВ