Над 2 хиляди лева събра благотворителен базар в Свищов, средствата ще бъдат дарени на 7-годишния Михаил от града

Велико Търново. Институции и граждани се обединиха в благотворителен базар в помощ на 7-годишния Михаил от Свищов. Събрани бяха 2 145 лв., които ще бъдат дарени за лечение на детето, което страда от детска церебрална парализа и съпровождащи заболявания. Организатор на събитието бе Първо българско народно читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови“, припомнят за Радио „Фокус“ – Велико Търново от културната институция. Благотворителната акция премина под надслов „Да помогнем за чудото на Мишо”. В рамките й служители на читалището, на други учреждения, граждани, ученици и младежи изработиха мартенички, които продаваха на различни места в града.

На 1 март сумата бе преведена по дарителската сметка, открита на името на Мишо за подпомагане на неговото лечение и рехабилитация.

Михаил е на 7 години, от Свищов, с детска церебрална парализа и съпровождащи заболявания. Започнал е лечение в Специализираната болница за рехабилитация на деца с церебрална парализа „Света София“ при доц. д-р Иван Чавдаров, което вече дава положителни резултати.

Освен читалището в Свищов, в акцията с ръчно изработени мартенчики и украшения участваха  СА „Димитър А. Ценов“, Ученическият съвет при СУ „Димитър Благоев“, III „б” клас при СУ „Николай Катранов“, I група на ДГ „Васил Левски“, Стефка Стоянова, Елена Вълчева.

Към благотворителната инициатива се присъединиха Ксения Крумова със свои артикули в стил пачуърк и Мина Григорова с гостуващо студио за маникюр

Базарът в помощ на Мишо излезе извън границите на Свищов и общината, и придоби национален мащаб благодарение на Теди Борисова, която изпрати от Лесидрен изработени от нея мартенички.

ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856” изказва своята благодарност на участниците в Мартенския благотворителен базар, както и на всички, които го посетиха и пазаруваха от него, помагайки за чудото на Мишо.

Луиза ТРАНЧЕВА