Над 200 участника се включват в юбилейното 10-то издание на Националния музикален фестивал „С песен на сърцето“ в Габрово

Снимка: Регионален исторически музей - Габрово

Габрово. Над 200 участника се включват в юбилейното 10-то издание на Националния музикален фестивал „С песен на сърцето“. Официалното откриване е от 10.00 часа пред Дечковата къща в Габрово, съобщават за Радио „Фокус“ – Велико Търново от Общината. Събитието е посветено на старите градски песни. Тази година в него ще се изявят над 200 участника от 21 състава. Наред с груповите изпълнения габровци и гостите на града ще могат да се насладят на петима индивидуални певци и четири дуета. Участие ще вземат формации от Габрово, Трявна, Севлиево, Дряново, Велико Търново, Лясковец, Свищов, Горна Оряховица, Царева ливада, Арбанаси, Тервел, Исперих, Плевенско, Сливенско, Шуменско, Казанлъшко и други.
За първи път фестивалът ще бъде с конкурсен характер, а журито освен музикалните способности на изпълнителите, тяхната артистичност и атрактивност, ще оценява краеведската и музиковедска стойност на репертоара.
Луиза ТРАНЧЕВА