Над 280 000 българи от страната и чужбина събра Рожен 2019

Снимка: Сдружение „Рожен – Наследство в бъдещето“

Над 280 000 българи от страната и чужбина събра Съборът на народното творчество и животновъдство „Рожен“ 2019. Това съобщиха организаторите. От 19-ти до 21-ви юли стотици хиляди родолюбци засвидетелствахте уважение към народните традиции и събудиха Родопа планина с българския химн. Роженският събор за пореден път доказа, че е символ на обединение и родолюбие, патриотична кауза в името на България. Магията Рожен се случи край голямото българско знаме и  доказа, че България има нужда от повече България.

Повече от 4600 бяха изпълнителите и участниците в Националния фолклорен конкурс „Рожен“, в откриващата церемония, грандиозните вечерни концерти, конкурсът  за автентична народна носия, Етно селището,  музейните и етнографски експозиции и изложението на занаяти. През трите дни на събора се проведе изложение на чистопородни животни, а над 30 животновъди от цялата страна предлагаха качествени фермерски млечни и месни продукти в специално обособена зона.

През трите дни на събора бе създадена отлична организация на пътния трафик и обществения транспорт, бяха избегнати задръствания и нарушения на обществения ред.

Сдружение „Рожен – Наследство в бъдещето“ благодари на  всички участници и партньори на Събора на народното творчество и животновъдство „Рожен“ 2016″ за тяхната съпричастност и отдаденост. Благодарим, че всички заедно доказахме, че с подобни инициативи ставаме все по-силни и сплотени, ставаме повече Българи. Убедени сме, че здравите ни корени са в непреходната ни духовност, култура и родовата памет, а нашата задача е да предадем тези ценности на идните поколения.