Над 30 винетки са продадени само за ден в пощенските станции в община Горна Оряховица

Горна Оряховица. Над 30 винетки са продадени в пощенските станции в община Горна Оряховица от 8 на обяд, когато започна продажбата, до 9 януари. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Велико Търново от пресцентъра на Общината. Електронни винетки за 2019 година вече могат да се купуват и от офисите на „Български пощи“ в община Горна Оряховица. Продажбата на винетки се извършва на каса в офисите на „Български пощи“ в рамките на работното време на съответната пощенска станция. В община Горна Оряховица винетки могат да бъдат закупени от пощенските станции на всички населени места, с изключение на селата Стрелец и Паисий.

При закупуването на винетен стикер от пощата е необходимо да се знае само регистрационният номер на автомобила. Преди да бъде изписано името и фамилията на клиента, и да се положи подпис върху предоставения от пощенския служител служебен бон, е необходимо да се провери дали данните са въведени коректно. След като клиентът извърши проверката и постави своя подпис, винетката се потвърждава. Потвърдена винетка не може да се връща или преработва.

За категории К1 и К2 годишни винетки няма да се продават. За категория К3 се въвежда „уикенд“ винетка, която ще важи от петък 12.00 ч. до неделя 24.00 ч.

Надежда КРЪСТЕВА