Над 600 деца ще вземат участие във фестивала „Дни на детското творчество“, който започва в Благоевград на 29 май

Благоевград. Община Благоевград организира „Дни на детското творчество“ за 11 пореден път. Това съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград. В програмата на фестивала тази година участие ще вземат над 600 възпитаници на всички детски градини в областния център на Пиринско. В рамките на два дни – 29 и 30 май, деца от детските заведения ще покажат своите умения пред родители, учители и гости. Начало на фестивала ще бъде поставено в 16:30 часа в на 29 май (понеделник) в зала „Яворов“. Представянето на детските градини е разпределено в два дни, след жребий. В първия ден на фестивала свои мини-спектакли ще покажат децата от детските градини „Мак“, „Здравец“, „Роса“, „Детски свят“, „Усмивка“, „Щастливо детство“ и „Света Богородица“.
Началото на втория фестивален ден ще бъде поставено с изпълнения на децата от ДГ „Алени макове“. След тях на сцената ще излязат децата от детските градини „Детелини“, ДГ „Ведрица“, „Първи юни“, а финалът ще бъде поставен от малчуганите от ДГ „Вечерница“.
С фестивала „Дни на детското творчество“ Община Благоевград има за цел да даде сцена за изява на младите таланти и да насърчи тяхното развитие в различни аспекти, както и да покаже отличната работа на преподавателите с децата на Благоевград.