Над 700 души събра третото издание на фестивала „Настолен град“, събитието е част от културния календар на община Велико Търново

Велико Търново. Над 700 души събра третото издание на фестивала „Настолен град“, което се проведе в старата столица. Събитието е включено в културния календар на Общината, а част от финансирането е осигурено от местната администрация, съобщават за Радио „Фокус“ – Велико Търново организаторите от фондация „Да играем“. През уикенда гостите на феста имаха възможност да опитат много различни игри. Опитните състезатели пребориха сили в пет турнира и един вълнуващ куиз с фантастична тематика.

Над 450 души се включиха и в томболата с награди, а участниците в петте турнира по CATAN Big Game, Каркасон, Кингдомино, Атаката на катериците и Yu-Gi-Oh бяха около 100. Огромен интерес предизвика и фантастичния куиз на ShadowDance, които много бързо събраха максималните шест отбора и пред голяма публика провериха знанията им в няколко категории: фантастични книги, фантастични филми и сериали, настолни игри и видео игри.

Организаторите благодариха на търговския център, който за втора поредна година „приютява“ събитието им, както и на Община Велико Търново за подкрепата.

Луиза ТРАНЧЕВА