Над 90 души се включиха в двата туристически похода, посветени на Световния ден на околната среда

Благоевград. Над 90 души – служители на регионалните структури на МОСВ, деца и младежи от Сдружение „Млад планинар“, гр. Петрич, се включиха в двата туристически похода в Рила и Пирин през уикенда, посветени на Световния ден на околната среда. Това съобщиха от РИОСВ-Благоевград.

Инициативите бяха осъществени за трета поредна година,  съвместно с ДНП „Рила“ и ДНП „Пирин“.

На 08 юни се проведе опознавателен маршрут на територията на НП „Рила”, от м. „Карталска поляна” до хижа „Македония”. Любовта към природата и чудесното време в планината събраха участници от три поколения, сред които представители на РИОСВ – Благоевград, ДНП „Рила“, БД „ЗБР“ – Благоевград и Сдружение „Млад планинар“, гр. Петрич. Събитието включваше тематични беседи за запознаване с биоразнообразието на националния парк и резерват „Парангалица”.

На 9 юни в НП „Пирин“, се състоя поход от хижа “Пирин“ до Митрово езеро на територията на Парков участък Каменица и Парков участък Три реки. Сред участниците отново бяха членове на Сдружение „Млад планинар“, представители на ДНП „Пирин“, РИОСВ – Благоевград и БД „ЗБР“  – Благоевград.