Найден Шопов, областен председател на ГЕРБ-Пазарджик: Ежегодно приемаме по около 500 нови членове

Областният председател на ГЕРБ-Пазарджик Найден Шопов в интервю за Радио „Фокус“ – Пазарджик за предаването „Време за политика“.

 

 Фокус: Г-н Шопов, вие оглавявате областната структура на ГЕРБ в Пазарджишки регион. Какво е нейното състояние, според Вас, каква организация на работа сте създали и смятате ли, че тя работи добре?

Найден Шопов: Първо искам да пожелая на Вас, на екипът на Радио Фокус и на всичките ваши слушатели здраве и успехи през новата 2018 година. Аз съм областен председател на ПП ГЕРБ Пазарджик  от 2013 година. Организацията на ГЕРБ е градена в продължение на години и аз работя  активно за доизграждането и за укрепването и. Ежегодно приемаме около 500 нови членове като тази цифра е различна за различните години. Радва ме фактът, че ни търсят много  млади хора за да споделят идеите и за да работят за МГЕРБ. Паралелно с основните партийни инициативи имаме и инициативи, които се реализират от „Младежи“ ГЕРБ, „Старейшини“ ГЕРБ, „Жени“ ГЕРБ и „Предприемачи“ ГЕРБ. Всички те работят пълнокръвно, провеждат своите събрания и планират дейността си. ГЕРБ има свои общински структури във всичките дванайсет общини от област Пазарджик. Ние работим активно с хората които живеят там. Да не забравяме, че партията черпи от своите структури ресурс от специалисти, качествени хора, добри професионалисти,които имат желание да градят партийна кариера. Примери за това са почти всичките ни народни представители, които сме имали до сега в Народното събрание през различните мандати. Това, разбира се е абсолютно валидно и за представителите ни от гражданската квота. Искам да припомня, че през миналата година, на парламентарните избори, наш водач на листата бе сегашният вицепремиер и министър на външните работи  Екатерина Захариева.

 

Фокус: Колко са членовете на ГЕРБ в областта, отчитате ли увеличаване на броя им, кои са  най-голямата и най-малката общинска организация и с какво вие сте им полезен?

Найден Шопов: Броят на членовете на ГЕРБ е динамичен, знаете,че много хора, които са  в активна възраст пътуват зад граница за да работят и учат, поколенията се сменят, почти на всяко наше събрание ние приемаме и нови членове. Споменах вече,че приемаме средно около 500 нови членове годишно в структурите на партията в региона.  Най-голямата общинска организация е пазарджишката и неин председател е Гинче Караминова. Най-младата ни организация е тази в община Сърница, като тя бе създадена след отделянето на Сърница като община през 2014 година. Неин председател е Мустафа Аликанов. Много уважаван член на местната общност. По-интересно е какво привлича хората да станат членове на ГЕРБ. Ние сме правили анализи. На първо място това са личните убеждения на всеки, на второ място е желанието да се работи за подобряване на качеството на живот в България, разбира се има и хора привлечени от програмата на ГЕРБ, която беше разяснявана на последните избори и е широко достъпна. Нашата цел е да има реални и видими резултати за всички хора от региона от управлението на ГЕРБ.

 

Фокус: Какви са най-важните акценти в работата ви като областен председател?

Найден Шопов: Когато бях избран на този пост си поставих за цел да работя за още по-добро сплотяване на организацията  и мисля, че четири години по-късно това е факт. Доказателство са успешно проведените няколко предизборни кампании от различен мащаб, които доказаха, че работим заедно добре. Успехите не закъсняха – на последните парламентарни избори, 13 МИР може да се похвали с четирима народни представители, които, вярвам, също толкова успешно защитават интересите на живеещите в региона, имаме свои кметове във Велинград, Панагюрище, Брацигово, Пещера, Лесичово, Септември, имаме 76 общински съветници в местните парламенти на всички общини от региона.

 

Фокус: Какво искате да се подобри в работата на структурите на ГЕРБ по места?

Найден Шопов: Аз като областен координатор мога да кажа, че нашите структури работят добре в област Пазарджик, но винаги има място за подобряване на работата, за привличане на нови членове и за реализиране на интересни и полезни инициативи за хората. Бих искал общинските съветници по общините да станат по-отворени към проблемите на избирателите, тъй като те със своите гласове оказват пряко влияние на живота на местната общност. Да задълбочат диалога с тях, за могат и в комисиите, и от трибуната на общинския съвет да бъдат техен глас.

 

Фокус: Тъй като сме още в началото на 2018 година, какво си пожелавате в партиен план и какви са най-близките инициативи, които ви предстоят?

Найден Шопов: Това, което си пожелавам на себе си и на всички наши членове е здраве и успехи. В края на 2017  имахме интересни инициативи свързани с благотворителната дейност, която по традиция развиваме. Една част от тях не стига до медиите, защото смятаме, че не е проява на добър вкус непрестанно да афишираш жестовете на  подкрепа.  През 2018 година сме планирали и ще реализираме инициативи свързани с отбелязването на важни дати от историята на Пазарджик и областта, ще проведем по традиция и серия от обучения за наши членове, които са отворени за посещения и от симпатизанти. Тези обучения се организират от МГЕРБ. Ще продължим с приемните и на народните представители, и на общинските ни съветници не само в големите градове от областта, но и в по-малки населени места, където хората искат да поставят въпроси и проблеми. Разбира се ще участваме и в партийния живот и кампаниите на национално ниво. Мога да обобщя, че със своите инициативи в контекста на българското председателство на Европейския съюз ще се опитаме да сближим ценностите на България и Европа.

Ваня НИКОЛОВА