Най-добрите пилоти на страната пристигат в Горна Оряховица за Планинското изкачване „Ряховец – Лясковец 2019“

Велико Търново. Най-добрите пилоти на страната пристигат в Горна Оряховица за Планинското изкачване „Ряховец – Лясковец 2019“. Състезанието, което е  ІV кръг от Националния шампионат по планинско изкачване, ще се проведе идния уикенд – на 13 и 14 юли. Това съобщават за Радио „Фокус“ – Велико Търново от Община Горна Оряховица.

В първия ден, събота, пред местната администрация в железничарския град ще има административно-технически преглед на участниците и техните автомобили. Той ще започне в 9.00 часа. След него  участниците ще бъдат изведени до състезателното трасе в Лясковец. Автомобилите ще се надпреварват по пътя от стадиона към манастир „Св. св. Петър и Павел”. Дължината на трасето е 3 350 м. Организаторите уточняват, че то е едно от най-атрактивните и най-безопасните в България.

Същинската надпревара ще бъде на 14 юли (неделя). Стартът на състезанието ще бъде даден в 11.00 часа. То също ще е в три кръга, а награждаването на победителите ще се състои в района на стартовата линия.

Надпреварата се организира от Автомобилна федерация на България, Общините Горна Оряховица и Лясковец и СККА „Етър Рейсинг”.

По време на техническия преглед на автомобилите ще бъде създадена и временна организация на движението в центъра на Горна Оряховица. От 08.30 часа до приключване на мероприятието (около 12.30 час), за движение ще бъдат затворени следните улици: ул. „Цар Освободител“ от НЧ „Напредък – 1869“ до кръстовището с ул. „Иван Вазов“; ул. „Иван Вазов“ от пл. „Георги Измирлиев“ до кръстовището с ул. „Янко Боянов“; ул. „Св. Княз Борис І“ от кръстовището с ул. „Елена Грънчарова“ до пл. „Георги Измирлиев“ и ул. „Отец Паисий“ до кръстовището с ул. „Иван Вазов“.

Луиза ТРАНЧЕВА