Най-красивите коледни картички, изработени от жителите на Свищов, представят в Художествената галерия в града

Велико Търново. Най-красивите коледни картички, изработени от жителите на Свищов, представят в Художествената галерия в града. В културната институция днес бе открита изложба с наградените произведения, участвали в Общинския конкурс, който се проведе в няколко различни направления. Това обобщи за Радио „Фокус“ – Велико Търново Росен Маринов, директор Дирекция „Култура и културно-историческо наследство“ в местната администрация. Той припомни, че останалите категории в състезанието бяха за най-празнична украса на институция, послание на 2020-та година и инициатива на 2019-та.

„За първа година имахме и раздел, в който можеха да участват цели семейства, които правиха обща празнична картичка“, допълни Маринов. Резултатите от надпреварата ще бъдат обобщени на интернет сайта на местната администрация. Изложбата е подредена в ХГ „Николай Павлович“ и ще остане там до края на годината.

Освен това от 18.30 часа в Първо българско народно читалище „Еленка и Кирил Д. Аварамови“ започва Коледния концерт на Арт-център „Творецът“ с худ. Ръководител Явор Узунов.

Луиза ТРАНЧЕВА