Най-новата детска площадка в квартал „Повеляново“ се сдоби с две брезички

Най-новата детска площадка в квартал „Повеляново“, която се намира пред общинската кафе-сладкарница, се сдоби с две брезички. Това съобщиха от Община Девня. За в бъдеще те ще пазят сянка на малчуганите, но и ще пречистват въздуха в жилищния район, на чиято територия е разположена южната промишлена зона на Девня. Общински работници днес засадиха млада дървесна растителност и в градинката на площада пред Младежкия дом, както и в околоблокови пространства.

Озеленителната акция в квартала ще продължи и през следващите дни, съобщи кметът Свилен Шитов. Тя е по инициатива на азотноторовия завод „Агрополихим“, от където закупиха 34 брезички за Световния ден на околната среда. 17 от фиданките ще бъдат засадени от работници на предприятието, а другите 17 бяха предоставени на общинската администрация, за да се включи в начинанието като партньор.

„Полагаме системни усилия за облагородяване на зелените площи и за залесяване на свободни пространства най-вече с прахоуловителна растителност. Благодаря на „Агрополихим“ за жеста, който възприемам като знак за взаимно и дългосрочно сътрудничество“, коментира Свилен Шитов.

Всички млади брезички ще бъдат използвани за озеленяване на индустриалния квартал. „Те са символ на нашата връзка с природата и грижите, които полагаме за нейното опазване, както и за устойчивото развитие на района“, заявиха от „Агрополихим“.

.