Наркоразпространител на марихуана и амфетамини е в ареста по уважено искане на Окръжната прокуратура във Варна, майка му – под домашен арест

29-годишният Радослав А. е задържан под стража с определение на Варненския окръжен съд по искане на Окръжната прокуратура.Това съобщиха от пресцентъра на институцията. Той е бил привлечен към наказателна отговорност за престъпление по член 354а, ал. 1 от НК, което се наказва с лишаване от свобода от 2 до 8 години и с глоба от 5000 до 20 000 лева, след като е разпространил дрога на наркозависим.
Престъплението е било извършено в съучастие с майка му – 48-годишната Юлия М., която е засечена да разпространява дрога на друг наркозависим.
При извършените действия по разследването в дома на майката и сина във Варна са намерени близо 7 г екстази, 264,4 г амфетаминопроизводни и почти 240 г марихуана. Освен в съучастие, деянието по член 354а, ал. 1 от НК е извършено и като продължавано деяние в периода от 15 до 27 ноември тази година.
29-годишният Радослав е осъждан, включително за същото престъпление. Състав на Варненския окръжен съд със свое определение му е взел мярка за неотклонение“ Задържане под стража“. За майка му съдът е определил мярка за неотклонение „Домашен арест“.
Определенията на Варненския окръжен съд подлежат на обжалване и протест пред въззивната инстанция.