Нарочна комисия в Сливен ще  проверява  водните обекти за безопасност

снимка: Община Асеновград

Нарочна комисия в Сливен ще  проверява  водните обекти за безопасност. Тя  включва представители на Регионална здравна инспекция, Български червен кръст и Районно управление „Полиция” при ОД на МВР Сливен, съобщи пред Радио „Фокус“ – Сливен инж. Снежана Кънева, началник на кризисния отдел в Община Сливен.  На основание констатациите от извършените  проверки на място се издава  разрешение за обществено ползване за тези плувни басейни, които отговарят на изискванията за качество на водата, осигурено медицинско оборудване и  обслужване, спасител и т.н. Към кметовете на населени места, където има водни обекти  като язовири, водоеми, реки и се изпращат разпоредителни писма за предприемане необходимите мерки по обезопасяване.

Предприемане на мерки по обезопасяване на напоителния канал, преминаващ през  територията на съответната община, е задължение на Напоителни системи . Всяка година се  постават забранителни табели и се  освежават надписите  „Забранено къпането!” на всички напоителни канали.

През миналото лято в Сливен седем басейна са били отворени за ползване и са отговаряли на изискванията за безопасност.

Това са били басейните в хотели и спортни комплекси в Сливен и Ичера. Двата плувни басейни в  училищата  „Константин Константинов“ и „Елисавета Багряна“ в град Сливен не са работили през летния сезон.