Натоварено е движението по главните пътища в област Велико Търново

Велико Търново. Натоварено е движението по главните пътища в област Велико Търново, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. По-интензивен е трафикът и в района на пътен възел „Качица“, Южен пътен възел и по „Беляковско шосе“.

Пътните настилки в града са предимно сухи, а времето е ясно и слънево. Екипи на полицията следят за нормалното осъществяване на движението. Патрули са разположени на входовете и изходите на Велико Търново, както и в по-натоварените участъци от първокласната и второкласна пътна мрежа в областта.

В Прохода на Републиката остава в сила предупреждението за опасност от падащи камъни.

Забранен за товарни автомобили над 10 тона е път ІІІ-551 Дебелец – Средни колиби – Елена. Причината е намален габарит на пътното тяло. Обходният маршрут е през Дебелец – Велико Търново – Лясковски кантон – Миндя – Елена и обратно. Срокът за приключване на ремонтите е до 31 януари 2020 г.

Движението по път ІІІ-4073 Царски извор – Драганово от км 0+000 до км 5+500 е ограничено поради свлачище. Обходният маршрут е през Царски извор – Сушица – Драганово и обратно. Срокът за приключване на ремонтите дейности е до 31 март.

Път ІІІ-4082 Чешма – Кесарево е ограничен за МПС над 3,5 т поради намален габарит на пътното тяло. Обходният маршрут е през Чешма – Сливовица – Горско Ново село – Джулюница – Кесарево. Срокът за приключване на ремонтите дейности е до 31 март.

Рени АТАНАСОВА