Натоварен е трафикът по главните пътни артерии във Велико Търново и региона

Велико Търново.  Натоварен е трафикът по улица „Магистрална“ в областния център. Интензивно е движението и в района на пътен възел „Качица“,  Южен пътен възел и по „Беляковско шосе“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново.

Условията за пътуване в града са нормални за сезона, пътните настилки са предимно мокри. Екипи на полицията следят за правилното осъществяване на движението. Патрули има на входовете и изходите на Велико Търново, както и в по-натоварените участъци от първокласната и второкласна пътна мрежа в областта.

Отворен за движение е Прохода на Републиката, но там все още е в сила предупреждението за опасност от падащи камъни.

В едната лента се осъществява движението в участък от пътя между Твърдица и Елена. Причината е пропадане на пътното платно и наличие на свлачище. Ограничението е въведено в отсечката от км 47+800 до км 48+000, а срокът за приключване на ремонта е краят на март.

В едната лента, заради ремонт, се осъществява движението по пътя между село Поликраище и Горна Оряховица в отсечката от км 4+000 до км 6+431. Трафикът в района се регулира със знаци и регулировчици, а временната организация е в сила до 31 март.

Ремонт се извършва по пътя между селата Новград и Вардим. Движението се осъществява в едната лента в отсечката от км 34+000 до км 42+200. Трафикът се регулира със светофар и пътни знаци. Дейностите ще продължат до края на март.

Рени АТАНАСОВА