Натоварен е трафикът по улица „Магистрална“ във Велико Търново

Велико Търново. Натоварен е трафикът по улица „Магистрална“ в областния център. Интензивно е движението и в района на пътен възел „Качица“, Южен пътен възел и по „Беляковско шосе“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново.

Условията за пътуване в града са нормални за сезона, настилките са предимно сухи. Времето е предимно слънчево. Екипи на полицията следят за правилното протичане на движението. Патрули има на входовете и изходите на старата столица, както и в по-натоварените участъци от първокласната и второкласна пътна мрежа в областта.

Отворен за движение е Прохода на Републиката, но там все още е в сила предупреждението за опасност от падащи камъни.

Движението по път ІІІ-407 Лозен – Полски Тръмбеш е ограничено за движението на МПС с обща маса над 3,5 т. поради намален габарит на пътното тяло и намалена носимоспособност на мостово съоръжение при село Каранци, община Полски Тръмбеш. Обходният маршрут е Лозен – Драганово – Янтра – Поликраище – Полски Тръмбеш. Срокът за приключване на ремонтите дейности е до 31 март.

Забранен за товарни автомобили над 10 тона е път ІІІ-551 Дебелец – Средни колиби – Елена. Причината е намален габарит на пътното тяло. Обходният маршрут е през Дебелец – Велико Търново – Лясковски кантон – Миндя – Елена и обратно. Срокът за приключване на ремонтите е до 31 януари.

Движението по път ІІІ-4073 Царски извор – Драганово от км 0+000 до км 5+500 е ограничено поради свлачище. Обходният маршрут е през Царски извор – Сушица – Драганово и обратно. Срокът за приключване на ремонтите дейности е до 31 март.

Път ІІІ-4082 Чешма – Кесарево е ограничен за МПС над 3,5 т поради намален габарит на пътното тяло. Обходният маршрут е през Чешма – Сливовица – Горско Ново село – Джулюница – Кесарево. Срок до Срокът за приключване на ремонтите дейности е до 31 март.

Рени АТАНАСОВА