Натоварен е трафикът по улица „Магистрална“, пътен възел „Качица“, Южен пътен възел и „Беляковско шосе“

Велико Търново. Натоварен е трафикът по улица „Магистрална“ в областния център. Интензивно е движението и в района на пътен възел „Качица“, Южен пътен възел и по „Беляковско шосе“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново.

Условията за пътуване в града са нормални за сезона, пътните настилки са сухи. Екипи на полицията следят за правилното протичане на движението. Патрули има на входовете и изходите на старата столица, както и в по-натоварените участъци от първокласната и второкласна пътна мрежа в областта.

Движението по път ІII-551 от гр. Дебелец до с. Плаково от км 0+000 до км 12+400 е ограничено поради ремонтни дейности на асфалтовата настилка. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Обходният маршрут е по път II-55 Дебелец – Килифарево, по път GAB 1111 Килифарево – Плаково и обратно. Срокът за приключване на ремонтите дейности е до 31 януари.

Движението по път II-52 Новград – Вардим от км 34+000 до км 42+200 се осъществява в една лента поради ремонтни дейности на асфалтовата настилка. Трафикът се регулира със светофарна уредба, пътни знаци, а при необходимост и от регулировчици. Срокът за приключване на ремонтите е до 31 януари.

В едната лента се пренасочва автомобилопотокът и по път II-53 Поликраище – Горна Оряховица, от км 0+000 до км 6+289. Причината отново са ремонтни дейности на асфалтовата настилка. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Срокът за е до 31 януари.

Рени АТАНАСОВА