Национален детско – юношески театрален фестивал „Сцена под Сините камъни“ ще се състои в Сливен

Сливен ще бъде домакин на Национален детско – юношески театрален фестивал „Сцена под Сините камъни“. Това е второто издание на фестивала, съобщиха от организаторите от Народно читалище „Зора 1860“.

14 спектакъла участват в Националния детско – юношески театрален фестивал „Сцена под Сините камъни”. Тазгодишното издание на фестивала ще представи трупи от Лясковец, Стара Загора, Тервел, Бургас, Силистра, Габрово, Сливен. Шест са театралните трупи от Сливен и региона, които ще участват тази година.

Всички спектакли ще бъдат на сцената на читалище „Зора“, а организаторите обявиха вход свободен за всички желаещи зрители. Официалното откриване е в петък, 12 април, от 18 часа.

Фестивалът ще продължи до 14 април.

Председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев – патрон на събитието, също сподели, че е в радостно очакване на фестивала:

„Изключително съм благодарен, както и моите колеги, че Общински съвет – Сливен е патрон на този фестивал. Възприехме присърце идеята на г-жа Соня Келеведжиева и й благодарим за това. Да направиш национален театрален фестивал преди празниците е много хубаво за Сливен, тук ще се срещнат млади хора от цялата страна. Като общински съветници имаме различни задачи, но една от тях е да направим така, че младите хора да се чувстват добре в нашия град – чрез възможности за спорт, културни прояви, като този театрален фестивал. Вярвам, че ще се чувстват добре в Сливен и за мен е удоволствие, че Общинският съвет прие да бъде патрон. Надявам се, че следващият общински съвет ще продължи тази традиция. Дай, Боже, да има стотен фестивал и да стане международен. Трябва да вярваме в това, което правим! Г-жа Келеведжиева има голям опит и като педагог, и като организатор, така че, отново подчертавам, съм уверен, че всички участници ще запазят добър спомен от фестивала и от нашия град“.