Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“ – Сливен ще има общежитие за своите възпитаници

На 15 януари  от 11.30 часа с ритуала „Първа копка” ще започне  строежът на общежитие в Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“ – Сливен.

Художествената гимназия в Сливен е разположена в идеалния център на града, непосредствено до Градския парк. От 2009 г. младите художници развиват таланта си в красива и напълно обновена сграда – паметник на културата. От 2018 г. врати отвори Галерия „Нова”, в която изкуството си показват както учениците от гимназията, така и студенти и преподаватели от висшите учебни заведения по изкуствата. Освен експозиционно пространство галерията дава възможност за презентационни, театрално-музикални и обучителни събития. В обновените през 2018 г. постройки към галерията бяха изградени хранилище, офис и две допълнителни ателиета.

С построяването на общежитие комплексът на Национална художествена гимназия – Сливен , който включва и атрактивно дворно пространство, ще придобие степен на завършеност, достойна за талантливите деца на България.

Празничното събитие ще бъде под патронажа на Министерството на културата, представено от заместник-министърът на културата – Румен Димитров. Официални гости ще бъдат: областният управител – Чавдар Божурски, кметът на град Сливен – Стефан Радев, председателят на Общинския съвет – Димитър Митев, заместник-кметът по културата – Пепа Чиликова, председателят на Обществения съвет към гимназията – Виолета Христова, председателят на Училищното настоятелство – Славяна Монева.