На близо 70% повече сигнали са реагирали пожарникарите от Свищов през 2019 г. в сравнение с 2018 г.

Велико Търново. С малко над 69% се е увеличил броят на постъпилите сигнали за инциденти в Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Свищов за година. Общият им брой за 2019 г. е 362, като за предходната 2018 г. са били значително по-малко – 215. Това каза в предаването „Добре дошли в Свищов“ на Радио „Фокус“ – Велико Търново началникът на структурата инж. Светлин Михайлов.

„За да направим реален анализ на оперативната обстановка на територията на общината трябва да отчетем и произшествията, ликвидирани от „Кризисен център” – село Овча Могила и „ВПС – Свилоза”. През изтеклата година служителите в центъра излизали 55 пъти с пожарния автомобил и 22 пъти с линейката. „ВПС Свилоза” са участвали в гасенето на 1 пожар на територията на „Свилоцел” и 168 пъти са дежурили при извършване на огневи работи. Ако сумираме всички излизания с пожарните автомобили, броят на ликвидираните произшествия на територията на общината е 586“, допълни още инж. Михайлов.
Той уточни, че пожарите с материални загуби са 38, а тези без – 233. Данни за загинали граждани и служители няма.

„Имахме само един случай на пострадала жена, която беше обгоряла при битов пожар в дома ѝ, но за щастие състоянието йѝ не беше критично“, обясни още началникът на свищовската пожарна.

Луиза ТРАНЧЕВА