На Еньовден архимандрит Висарион ще служи в два храма в Смолян

На 24 юни, понеделник, когато се чества Рождество на св. Йоан Предтеча и Кръстител Господен /Еньовден/, архиерейският  наместник на Смолянска духовна околия Негово Високопреподобие архимандрит Висарион ще служи в два храма в Смолян. това съобщиха от Архиерейско наместничество – Смолян. От 9 часа  ще възглави  празничната света божествена Литургия   в храм „Св. великомъченица Неделя“, на който е председател.  С него ще съслужи енорийският свещеник и секретар на Архиерейското наместничество иконом Запрян Шиков.

От 11 часа Негово Високопреподобие е поканен  да отслужи празничния водосвет в параклиса „Св. Иван“ в Долно Райково. В богослужението ще участват протойерей Живко Желев – председателят на храм „Св. Теодор Стратилат“, към който се числи  параклисът, и иконом   Запрян  Шиков от храм „Св. великомъченица Неделя“. Тук ще пее църковният хор  с диригент Златка Маргаритова.

Нека на Еньовден сме заедно, за да честваме с благодарност  Рождеството на най-големия между родените от жени (Мат. 11:11), на най-великия човек след Пресвета Богородица – Кръстителя  на Божия Син в река Йордан.