На официална церемония ще бъдат включени светлините на коледната елха във Варна

На официална церемония от 18.00 часа на площад „Независимост“ ще бъдат включени светлините на коледната елха в града, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна . В празника, който е под надслов „И грейна нашата елха“, ще участват балетно студио „Звездна дъга“ с художествен ръководител Елена Бубновская, Варненска айкидо академия с ръководител Николай Димитров, вокална формация „Бънджи сингърс“ с ръководител Тома Езекиев, детски танцов състав към ансамбъл „Фолклорни ритми“ с ръководители Зоя Георгиева и Никола Николов, детски танцов състав към танцова школа „Младост“ с хореографи Людмила Стоева и Мирослав Михайлов, детска театрална академия „Питър Пан“ с ръководители Евгения Василева, Боян Стоянов, Иван Кръстев и Елица Данаилова, детски хор „Добри Христов“ при Общински детски комплекс с художествен ръководител Галина Станишева, детски хор „Хорал“ с диригент Веселина Симеонова, школа по танци „Eli dance“ с художествен ръководител Елена Савова и Анастасия Попстефанова от вокална група „Весели щурчета“ с ръководител Радослава Димова.

Два коледни базара и две ледени пързалки ще има в празничните дни в града – с дървени къщички за вкусотии, греяно вино и сувенири. Първият ще бъде в отворената зона на пристанището – с ледена пързалка и сцена за концерти. Вторият по традиция ще бъде разположен на площад „Независимост“. Пързалката ще бъде монтирана отново до фонтаните край Общината. Тя ще бъде открита днес и ще радва гражданите до 6 януари. Работното време на съоръжението е всеки ден от 10.00 до 19.00 часа с почивка от 14.00 до 15.00 часа за обработка на покритието.

В празничните дни ледената пързалка ще е отворена: на 24 и 31 декември от 10.00 часа до 17.00 часа с почивка от 13.00 до 14.00 часа, на 25 и 26 декември от 11.00 до 17.00 часа с почивка от 14.00 до 15.00 часа, на 1 януари от 11.00 до 18.00 часа с почивка от 14.00 до 15.00 ч.

Няма ограничения за броя на сесиите за пързаляне, които са по 30 минути. Кънките ще се получават срещу депозит от 5 лв., който се възстановява след връщането им. На пързалката ще бъдат поставени информационни табели с регламент за ползване. Предвидени са патрули, които да съблюдават спазването на обществения ред. Специализиран персонал ще осигури обслужването на съоръжението, на разположение ще бъде и медицинско лице.

Десислава ВАСИЛЕВА